10. jubilej Univerze za tretje življenjsko obdobje MOCIS smo obeležili 8. novembra v Kulturnem domu Slovenj Gradec. Zbrane so, v skoraj polni dvorani, nagovorili direktorica MOCIS-a, Sonja Lakovšek, župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, in vodja programskega odbora U3ŽO, Nevenka Gutenberger.
 
Na dogodku smo predstavili zbornik Naših 10 let, ki smo ga ob tej priložnosti izdali in je zbir našega dela. Za petje in glasbo so poskrbeli člani pevskega zbora Večgeneracijskega centra Andeški hram in koroški kantavtor Adi Smolar. Zahvalili smo se tudi vsem sooblikovalcem desetletne poti univerze. Ob jubileju je direktorica Sonja Lakovšek prevzela priznanje MO Slovenj Gradec za desetletno delo na področju dela s starejšimi.
 

Naše praznovanje je zaokrožil imitator, voditelj in violončelist, Tilen Artač, ki nas je nasmejal s svojim talentom in sposobnostjo spremeniti se v različne osebnosti. Poskrbeli smo tudi za druženje po prireditvi, kjer nas je s svojim glasom razvajala Ana Dušica s spremljavo.